Diverse marktkooplui van de wekelijkse markt in de Stevinstraat op Scheveningen zijn verbaasd dat ze boetes van 250 tot maar liefst 1.000 euro krijgen opgelegd omdat ze hun busjes en auto’s achter de kraam parkeren. Dat mag plotseling niet meer.

Zo kreeg kaasboer Peter Hoogendoorn een brief met de mededeling dat hij 250 euro moest betalen, omdat hij zijn busje achter zijn kraam had geparkeerd. Raadslid Jelle Meinesz: “Dat is nou juist wat hij al zijn hele leven doet als marktkoopman. De boete kan oplopen tot 1.000 euro. Dat is toch niet normaal? Bij de marktkooplui zit de schrik er goed in. Wanneer houdt het ondernemertje pesten nou eens op in Den Haag?”

“Nooit eerder is dit een probleem geweest. Deze markt staat er al sinds mensenheugenis. De marktkooplieden hebben hun spullen in de wagens of busjes staan, soms ook met gekoelde spullen. En als zij hun kraam hebben opgebouwd, moeten zij die straks onbeheerd laten als zij de auto wegzetten in de buurt. Er kan maximaal twee uur worden geparkeerd. Dat werkt niet,” zegt het raadslid, dat schriftelijke vragen stelt aan het College.

Lees hier onze schriftelijke vragen