“Met meer dan 100.000 camperaars die 55 euro per dag uitgeven zijn ze van groot economisch belang”
In AD Haagsche Courant stond afgelopen week het artikel ‘Niemand zit te wachten op campers in de binnenstad, maar waar moeten ze dan naartoe? ‘. In Nederland zijn 100.000 camperaars en dit aantal is nog steeds groeiende. De regio Den Haag is met haar ligging aan zee, kunst, cultuur en evenementen een grote trekpleister voor camperaars. De gemeente Den Haag is echter niet heel enthousiast om de camperaars te faciliteren. Camperaars worden altijd al snel doorverwezen naar campings maar dat willen ze niet. Een camping is gemaakt om er de hele dag te vertoeven maar camperaars zoeken slechts een basic overnachtingsplek. Een camperpark is voor deze groep een uitkomst.
Camperpark Den Haag bij Ypenburg biedt camperaars die Den Haag willen bezoeken de basisvoorzieningen als schoon drinkwater, douches en sanitair. “Maar we zijn geen camping”, benadrukt eigenaar Erik Romijn. Romijn en zijn vrouw zagen in 2015 het enorme potentieel voor een camperpark en begonnen hun park op het terrein waar ooit de Gemeentelijke Afval Verwerkingsinstallatie gepland was. De plek van Romijn is tijdelijk en loopt in 2020 af. “Ik zou natuurlijk heel graag na die tijd door willen ondernemen aangezien de groep camperaars alleen maar groter aan het worden is”, aldus Romijn.
Groep de Mos erkent de grote economische waarde voor Den Haag van de camperaars. “Een camperaar geeft gemiddeld 55 euro per camper per dag uit. Dit grote economische potentieel plus de aantrekkingskracht van Den Haag op deze groep vraagt om een permanente plek voor de camperaars”, aldus Ralf Sluijs van Groep de Mos.
Uit schriftelijke vragen uit 2017 bleek dat de wethouder geen extra inspanningen wil verrichten voor behoudt van het camperpark in Den Haag. “Door middel van nieuwe schriftelijke vragen zou ik de wethouder toch willen oproepen om mee te werken aan een alternatieve plek voor Romijn na 2020. We zouden wel ontzettend stom zijn als we dit enorme economische potentieel aan onze stad voorbij laten rijden”, aldus Ralf Sluijs van Groep de Mos.
Lees hier onze schriftelijke vragen