“Hoe moeilijk kan het zijn?” verzucht raadslid Jelle Meinesz van de Haagse lokale partij Groep de Mos / Hart voor Den Haag. “Basisschool De Zonnebloem bij de Zonnebloemstraat in de Bloemenbuurt had ooit een eigen zebrapad. Die moet gewoon terugkomen. De leraren willen het, de ouders willen het en de buurt wil het. Waar wachten we nog op? De veiligheid van kinderen gaat boven alles,” aldus Meinesz.

Naar aanleiding van een petitie en eerdere schriftelijke vragen eind vorig jaar gaf het stadsbestuur aan dat er klinkers zouden komen en een schoolzone-markering. Dat zou de omgeving van de basisschool veilig genoeg maken. Meinesz, die zelf nog een tijd klaar-over is geweest bij het zebrapad, is het daar niet mee eens. Hij ziet met eigen ogen dat de problemen niet zijn opgelost.

Meinesz: “De situatie is met geen haar verbeterd. Auto’s rijden nog steeds te hard. Met een zebrapad geven we aan dat hier kinderen kunnen oversteken. Daarnaast moet er een Kiss & Ride-plek komen zoals de school ook wil; daarmee voorkom je opstoppingen door mensen die hun auto dubbel parkeren.”

Volgens de partij zijn het zebrapad en de Kiss & Ride-plek twee prima oplossingen die de school eerder zelf heeft aangedragen in een petitie. De partij stelt daarom schriftelijke vragen om het onderwerp nogmaals onder de aandacht te brengen bij het College.

Lees hier onze schriftelijke vragen