Groep de Mos regelt gratis wifi in alle sporthallen

De gemeente Den Haag gaat gratis internet aanbieden in de zestien sporthallen die de stad rijk is. Dat blijkt uit de beantwoording van schriftelijke vragen van de lokale Haagse partij Groep de Mos. Raadslid Arjen Dubbelaar is blij met de toezegging: “Als hockeyscheidsrechter kom ik in verschillende Haagse sporthallen. Het is opvallend dat er in de ene sporthal wel en in de andere geen gratis wifi wordt aangeboden. Het is goed dat dat gaat veranderen. Gratis wifi wordt de laatste tijd met name uitgerold voor bezoekers, maar we moeten de inwoners van Den Haag zelf niet vergeten.”

Zo hebben de Piet Vink Sporthal in stadsdeel Leidschenveen-Ypenburg en Sporthal Hoge Veld in stadsdeel Escamp nog geen gratis WiFi. Dubbelaar: “Veel mensen hebben een internetabonnement op hun telefoon, maar het bereik in een sporthal is vaak dramatisch. Als je eerst buiten moet gaan staan om de scores digitaal door te geven is dat gewoon niet handig.”

De gemeente Den Haag bevestigt in de beantwoording aan Groep de Mos dat er in alle sporthallen waar nog geen wifi is binnenkort gratis wifi wordt uitgerold. “Dat vind ik nou mooi nieuws. Nu kunnen we én lekker sporten én de scores makkelijker doorgeven. Fijn dat de gemeente naar ons luistert,” aldus Dubbelaar.

Schriftelijke vragen

Lees hier onze schriftelijke vragen en de beantwoording.