‘Wij willen geen van-het-kastje-naar-de-muur-ambtenaren in Den Haag’

Groep de Mos in de Haagse gemeenteraad is geschrokken van de bevindingen van de Nationale Ombudsman. Uit onderzoek is gebleken dat de overheid faalt. Ambtenaren die geen idee hebben hoe ze burgers met een probleem moeten helpen en van het kastje naar de muur verwijzen. Ook blijkt uit het onderzoek dat burgers vaak niet weten waar ze aan toe zijn na contact met de overheid en dat burgers veelal lang op een reactie moeten wachten.

Groep de Mos raadslid Kraft van Ermel: “Dit zijn verontrustende berichten die wij uiterst serieus nemen. Wij willen dan ook graag de Haagse situatie weten, want ook wij krijgen geregeld klachten dat zowel burgers als ondernemers geen reactie krijgen op hun schrijven of dat ze van het kastje naar de muur gestuurd worden”.

Groep de Mos heeft inmiddels op haar Facebookpagina een oproep geplaatst om eventueel ongenoegen over de gemeente Den Haag bij de fractie te melden. Daarnaast zal de partij bij de behandeling van het jaarverslag van de Gemeentelijke Ombudsman vragen of de door de Nationale Ombudsman geschetste situatie ook in Den Haag van toepassing is.