De gemeente Den Haag heeft aangeven in gesprek te zullen gaan met de vastgoed eigenaar Romulus property van het terrein en de omliggende VvE’s. Ook zal het college Romulus aanspreken op hun verantwoordelijkheid en hen adviseren om lokdozen voor ratten te plaatsen. Dit blijkt uit antwoorden op vragen die eerder zijn gesteld door raadslid René Oudshoorn van Hart voor Den Haag/Groep de Mos.

Het ernstig vervuilde en stinkende parkeerterrein op de hoek Leyweg / Hengelolaan is al jarenlang een doorn in het oog van omwoners. De gemeente onderhoud dit terrein niet, omdat het eigen grond is en de eigenaar laat het op zijn beurt ook afweten. De ratten hebben inmiddels vrij spel, door de stinkende troep, en regelmatig worden sporen aangetroffen van drugsgebruik. Volgens omwonenden wordt de troep mede veroorzaakt door de ondernemers aan de Leyweg die hun achteruitgang hebben aan dit terrein. Aangezien de gemeente met haar bewoners meeleeft, heeft ze in het verleden incidenteel het terrein op eigen kosten schoongemaakt. De vervuiling op dit moment toont aan dat dit geen duurzame oplossing is.

Raadslid René Oudshoorn is blij met de toezegging: “Mooi dat het stadsbestuur dit op pakt, want dit is echt een bedreiging voor de volksgezondheid. De ratten lopen daar bijna over je schoenen heen, het is echt een smerige bende met afval en restanten van drugsgebruik. Dit hoort in een stad als Den Haag niet thuis, dus ik ga dit volgen tot het is opgelost!”