Met ingang van volgend jaar wordt er in Den Haag een jaarlijkse poetsdag georganiseerd. De gemeente Den Haag vindt een ‘Haagse poetsdag’ goed passen in de lopende campagnes en zullen we in 2020 een stedelijke schoonmaak en opruimdag (Haagse poetsdag) organiseren, als onderdeel van de campagne ‘Schoon doen we toch gewoon’, zo schrijft het stadsbestuur in antwoord op raadsvragen van Hart voor Den Haag/Groep de Mos-raadslid René Oudshoorn.

De gemeente Den Haag heeft al een intense aanpak om zwerfafval te bestrijden. Zoals de opruimacties onder de vlag van de Haagse Opruimdagen, de inzet van minimaal twintig TrashUre Hunt acties voor kinderen van basisscholen, de regelmatige opschoonacties in de directe omgeving van stadsboerderijen en het Rattenoffensief zijn van de publiekscampagne ‘Schoon doen we toch gewoon’. De gemeente Den Haag kiest ervoor om in Den Haag de campagne niet te beperken tot een dag, maar gedurende een langere periode op diverse plekken in Den Haag aandacht te besteden aan dit thema.

Goed voorbeeld doet goed volgen

René Oudshoorn: “Hier ben ik erg blij mee, er waren al versnipperde schoonmaakdagen door de stad maar ik wil dat dit breder wordt opgepakt, zeker nu ter ondersteuning van het rattenoffensief en de actie ‘Schoon doen we toch gewoon’. Hiermee kweken we bewustwording bij onze bewoners hoe we met afval om moeten gaan, het is nog te vaak een bende in onze mooie stad. Ik wil dat het een dag wordt waar dan ook iedereen aan mee zal doen! Goed voorbeeld doet goed volgen!”