Geen genoegen met halfbakken reddingsoperatie wethouder Baldewsingh; Haagse voetbalclubs verdienen beter!

Uit een brief van wethouder Baldewsingh blijkt dat de Haagse voetbalclubs VCS en h.s.v. Escamp extra tijd krijgen en niet langer stante pede worden gedwongen tot een fusie. Iets waar Groep de Mos in de Haagse gemeenteraad zich zorgen over maakte en dus de noodklok over luidde.

“Dat wethouder Baldewsingh (Sport) toenadering zoekt en heeft besloten dat VCS en h.s.v. Escamp niet langer hoeven te fuseren weten wij zeker te waarderen”, zo stellen de Groep de Mos raadsleden Richard de Mos en Lex Kraft van Ermel. “maar we zijn er nog niet”.

Groep de Mos stelt dat VCS niet één, zoals nu gegeven door wethouder Baldewsingh, maar twee jaar de tijd nodig heeft om de contouren van een nieuw en sterker VCS te laten zien.

Groep de Mosser Kraft van Ermel: “Het afgelopen seizoen heeft VCS behoorlijk wat schade opgelopen dankzij de burentwist en over een aantal weken is de overschrijvingstermijn. Het valt te betwijfelen of de aantallen gedurende komend seizoen sterk veranderd kunnen worden. Daarom pleiten wij morgen tijdens een door ons aangevraagd debat voor een twee jaar durende kans voor VCS”.

Keet niet uit te leggen aan Escamp

De oplossing die wethouder Baldewsingh denkt aan te dragen voor h.s.v. Escamp is niet de juiste. Omdat h.s.v. Escamp en g.s.c. ESDO het afgelopen jaar hebben gebotst over de wijze van de exploitatie van de kantine, van g.s.c. ESDO mocht h.s.v. Escamp onder andere geen alcohol meer schenken, wil wethouder Baldewsingh h.s.v. Escamp, notabene de hoofdbewoner van de kantine, uitplaatsen en voor hen een soort keet bouwen.

De Mos: “h.s.v. Escamp en g.s.c. ESDO delen zowel de kleedkamers als de kantine. Het kan niet zo zijn dat h.s.v. Escamp nu hun eigen kantine wordt uitgekickt. Daarom pleiten wij voor het aanbrengen van een wand en twee verschillende bars in de huidige kantine, zodat beide clubs een volwaardige kantine hebben en niet worden ondergebracht in één of andere aftandse keet. Zeker ook omdat h.s.v. Escamp qua elftallen verwacht te groeien, is dit de enige gepaste oplossing”.

Groep de Mos zal hiertoe morgen moties indienen in de Haagse gemeenteraad.