Groep de Mos in de Haagse gemeenteraad zal komende vrijdag bij de behandeling van de begroting pleiten voor het realiseren van fietsparkeerwinkels met plas- en pasvoorzieningen. Dat is hard nodig volgens de partij, zeker ook nu het fietsparkeerverbod in het centrum massaal wordt genegeerd.

‘Leegstaande winkelpanden zouden (tijdelijk) omgeturnd kunnen worden tot fietsparkeerwinkel, waar je naast het parkeren van je fiets ook terecht kunt voor andere zaken zoals het doen van een plas, het pinnen van geld, het ophalen van een postpakket, fietsreparatie en na het parkeren van je fiets het kopen van een krant en een kop koffie’, aldus fractievoorzitter Richard de Mos die spreekt van een win/win situatie. ‘En de fiets staat geparkeerd en een leeg pand krijgt weer een functie’.

Plasonvriendelijk Den Haag
Groep de Mos maakt zich ook zorgen over het achterblijven van het realiseren van voldoende openbare toiletten.
‘Waar het college in 2015 heeft beloofd werk te zullen maken van het realiseren van meer openbare toiletten, blijven de resultaten achter. Volgens waarkaniknaardewc.nl telt Den Haag er nu acht. Dit geringe aantal werkt wildplassen in de hand en moet flink worden opgeschroefd. Meer toiletten dus, voor zowel mannen als vrouwen. Een aantal kan alvast gerealiseerd worden in de fietswinkels waarvoor wij pleiten’, aldus De Mos.