Stadsbestuur haalt neus op voor dreigende sluiting van de Voedselbank in Moerwijk
Groep de Mos is laaiend over de lakse houding van het stadsbestuur inzake de dreigende sluiting van de Voedselbank in Moerwijk, de armste wijk van Den Haag. Uit berichtgeving in de ZuidWester Krant blijkt dat het voortbestaan van de Voedselbank, door een tekort aan financiële middelen, op het spel staat.

De Mos: “Dit stadsbestuur schijnt niet te willen investeren in de allerarmsten van de stad en heeft ons verzoek om het goede werk van Greetje Beumer en haar team voort te zetten, gewoon ijskoud geweigerd. Een kil gebaar naar al die mensen die niet weten hoe ze rond moeten komen”.

Groep de Mos Raadslid Arjen Dubbelaar zal in nieuwe schriftelijke vragen aan het stadsbestuur opnieuw proberen om de Voedselbank Moerwijk in de lucht te houden.
Overeenkomstig Artikel 30 van het Reglement van Orde stelt het lid Dubbelaar (Groep de Mos / Ouderen Partij) de volgende vragen aan de voorzitter van de Haagse gemeenteraad.

1) Bent bekend met het artikel in de Zuidwester Krant over de dreigende sluiting van de Voedselbank Moerwijk? (1)

2) Heeft u de bereidheid, nu sluiting wel dreigt te gebeuren en u eerder stelde dat continuïteit van het uitdeelpunt niet op het spel stond (2), om alsnog de Voedselbank Moerwijk direct (financieel) te hulp te schieten? Zo ja, hoe gaat u dit kortsluiten met de Voedselbank Moerwijk? Zo nee, waarom niet?

 

(1) Zuidwester Krant editie 1 week 09/2015, http://www.haagmedia.nl/krantonline/

(2) Voedselbank Moerwijk verdient steun van gemeente (RIS 279348), http://www.denhaag.nl/home/bewoners/gemeente/document/Voedselbank-Moerwijk-verdient-steun-van-gemeente-Groep-De-MosOPDH.htm