Zondag 16 mei was een trieste dag voor de baasjes van Teckel Pip. Hun geliefde huisdier werd, aangelijnd en wel, overreden door scootertuig. De baasjes liepen keurig op het wandelpad, maar de bestuurder van de scooter meende hier ook gebruik van te maken en reed, min of meer expres, hun hondje aan. Stoppen om excuses te maken of om te kijken hoe het met Pip ging, was er niet bij.

De baasjes van Pip drongen hierna aan op extra veiligheidsmaatregelen. Het afsluiten van de wandelpaden met zogenoemde slalomhekken zou een juiste oplossing kunnen zijn.

Helaas beslist CDA-wethouder Bredemeijer anders. In de beantwoording van de vragen, gesteld door raadslid Arjen Dubbelaar van de grootste Haagse partij Hart voor Den Haag / Groep de Mos, antwoordt hij dat het afsluiten van wandelpaden met hekken niet gewenst is omdat “het parkje dan minder goed toegankelijk is voor gebruikers van rolstoelen of wandelaars met kinderen in een bakfiets(?)”.

Fractievertegenwoordiger Monique van Stuijvenberg van Hart voor Den Haag vindt vooral dat laatste argument wat vreemd. “Wie gaat er nou naast een bakfiets lopen waar kinderen inzitten? Misschien dat mensen in de omgeving van deze wethouder dit doen, maar ik heb het zeker in het Florence Nightingalepark nog nooit gezien. Natuurlijk moeten de wandelpaden toegankelijk blijven voor mensen met een rolstoel of rollator, maar dat er zomaar scootertuig over deze paden kan crossen, is en blijft onacceptabel. Het is daarom spijtig dat de wethouder niet komt met andere voorstellen om overlastgevend scootertuig aan te pakken, zoals surveilleren in burger, hogere boetes bij scheuren op daar niet voor bedoelde voetpaden en dat soort maatregelen. Laten we hopen dat het vreselijke ongeluk van Teckel Pip een eenmalig incident is geweest in dit over het algemeen zo rustige parkje.”

Mocht u geconfronteerd worden met onveilige situaties in het mooie parkje achter het HAGA ziekenhuis? Laat het ons weten: groepdemos@denhaag.nl