Groep de Mos: ‘Wethouder van Engelshoven blijft verbazen: Dienstreis belangrijker dan verantwoording afleggen aan de Raad!’ 
Richard de Mos: “Dat kopje koffie met Ban Ki Moon in Milaan zegt ze maar mooi af!” 

Wethouder Van Engelshoven maakt er de laatste weken een potje van. Eerst was daar haar zwakke optreden in het debat over het Aloysius College, dinsdag schoffeerde zij vrijwilligers van buurt- en wijkorganisaties door deze weg te zetten als ‘wijkbaronnen’ en nu blijkt dat zij een dienstreis verkiest boven een reeds eerder gereserveerde datum voor de begrotingsbehandeling in de commissie Samenleving.

“Wij vinden het onaanvaardbaar dat een wethouder tijdens de behandeling van de begroting, hét moment dat zij verantwoording moet afleggen over haar beleid aan de Raad, een dienstreisje richting Milaan boekt voor een onderonsje met de heer Ban Ki Moon”, aldus Groep de Mos fractievoorzitter Richard de Mos.De partij vindt het de wereld op zijn kop dat Raadsleden nu hun agenda’s moeten omgooien omdat een Haagse wethouder een kopje koffie wil drinken met de VN. Dat zegt ze maar mooi af om haar beleid te verantwoorden in de Raad, dat moet haar core-business zijn”, aldus De Mos.

Schriftelijke vragen

Overeenkomstig Artikel 30 van het Reglement van Orde stelt het lid De Mos (Groep de Mos / Ouderen Partij) vragen aan de voorzitter van de Haagse gemeenteraad:

1) Bent u bekend met het feit dat de Wethouder KIJO een dienstreis heeft ingepland tijdens een gereserveerde datum voor de begrotingsbehandeling (zie bijlage)?

2) Wat vindt u van het feit dat de Wethouder KIJO de behandeling voor de begroting, notabene hét moment dat zij verantwoording moet afleggen voor haar beleid, een dienstreisje verkiest boven het controlerende orgaan, de Raad?

3) Kunt u ervoor zorgen dat de Wethouder KIJO haar kopje koffie met Ban Ki Moon in Milaan afzegt en gewoon van de partij is als de Raad haar wil controleren op haar beleid? Zo neen, waarom niet?