Bij ongelukken houd ik het college verantwoordelijk!”

De gemeente Den Haag gaat geen voetpad aanleggen vanaf de Randstadrailhalte Forepark naar het stadion van ADO Den Haag. Dat schrijft het college van burgemeester en wethouders als reactie op een door de gemeenteraad aangenomen motie van Hart voor Den Haag.

Fractievoorzitter Richard de Mos had gevraagd om een trottoir omdat, vanwege het ontbreken van een voetpad bij een deel van dit gebied, voor zowel voetgangers als fietsers er nu een onveilige situatie zou bestaan. De gemeente bestrijdt dat. “Bizar,” noemt De Mos het afwijzen van de aangenomen motie. “Je bouwt een stadion en een tramhalte, maar je vergeet daarbij een voetpad, zodat supporters veilig naar het stadion kunnen lopen. In plaats van die fout te herstellen kom je met een kulverhaal dat er geen geregistreerde ongevallen met voetgangers zijn en dat er geen ruimte is voor een trottoir. Bij ongelukken houd ik hierbij het college verantwoordelijk.”

Kleinburgelijk denken

De Hart voor Den Haag voorman stelt dat het ‘gewoon een ordinaire centenkwestie’ is om de wensen van een meerderheid in de raad niet uit te voeren.   “Daar mag ook nog een portie kleinburgelijk denken bij opgeteld worden. Bij andere clubs in den lande zijn er wandelpromenades waar (oud-)spelers eerbetoon krijgen, waar kraampjes staan en waar iedere kans wordt aangegrepen om club- en stadstrots uit te dragen. Van dit alles heeft dit college, met de creativiteit van een fruitvlieg, geen kaas gegeten,” aldus De Mos, die gaat proberen om zijn aangenomen motie alsnog uitgevoerd te krijgen. “Het als college naast je neerleggen van een breed aangenomen motie is een nieuwe schoffering van de raad en laat zien dat die bewierookte nieuwe bestuurscultuur in geen velden of wegen te bekennen is.”