In de wijken Rustenburg-Oostbroek en Laakkwartier stelt GroenLinks-wethouder Arjen Kapteijns de uitbreiding van betaald parkeren voorlopig uit, zo laat hij weten in een brief aan de gemeenteraad (Zie bijlage). “Na een heuse volksopstand tegen de plannen om het betaald parkeren, is ook deze autohatende wethouder niet bestand,” aldus Hart voor Den Haag partijleider Richard de Mos, die een snoeihard oordeel velt over het gebrek aan Parkeer-Participatie in deze wijken: “Eén groot drama!”


Plannen van tafel 
Samen met verkeerswoordvoerder Jelle Meinesz benadrukt De Mos dat het plan om het betaald parkeren uit te breiden geheel van tafel moet. “Het hele voorliggende plan van het uitbreiden van betaald parkeren moet in de prullenbak. Straks betalen senioren en houders van een ooievaarspas zich bont en blauw voor bezoekersuren en worden ondernemers van buiten de wijk, die dagelijks overdag in de wijk werken, zoals een visboer, fysiotherapeut of bloemist, op kosten gejaagd. Wij ontvangen nu al signalen dat de middenstand deze wijken gaat verlaten. Daarom moeten ondernemers dezelfde vergunning krijgen als de bewoners, in plaats van de huidige vergunning die €415,- kost, iets wat voor kleine ondernemers een veel te hoog bedrag is. Ook vrijwilligers en mantelzorgers zijn met meer betaald parkeeruren de klos, waardoor het nog maar de vraag is of die naar deze wijken blijven komen als de ridicule plannen alsnog worden doorgevoerd,” aldus De Mos en Meinesz. 


Rustenburg-Oostbroek 
In Rustenburg-Oostbroek zijn de parkeerautomaten, parkeerapps, bebording en het urentegoed bij debezoekersvergunning al ingesteld op de nieuwe venstertijden. Op de nieuwe tijden is alleen nog nietgehandhaafd. Het besluit van het college betekent dat dit allemaal wordt teruggedraaid. De bebording,parkeerautomaten en de parkeerapps worden zo spoedig mogelijk weer aangepast. Bewoners, bedrijven en instellingen die vanwege de aanpassing van de venstertijden eenparkeervergunning hebben aangeschaft kunnen deze vergunning beëindigen en ontvangen het volledige bedrag retour.

Laakkwartier
In Laakkwartier waren de parkeerautomaten, parkeerapps, bebording en het urentegoed bij de bezoekersvergunning nog niet ingesteld op de nieuwe venstertijden. Daardoor blijven de tijden in.Laakkwartier maandag t/m zondag 18:00 uur tot 24:00 uur en in Laakhaven maandag t/m zaterdag 09:00 tot 24:00 uur en zondag 13:00 uur tot 24:00 uur. Ook het samenvoegen van de vergunningsgebieden voor bewoners Laakkwartier en Laakhaven wordt niet doorgevoerd. Ook voor dit gebied geldt dat bewoners, bedrijven en instellingen die vanwege de aangekondigde aanpassing van de venstertijden een parkeervergunning hebben aangeschaft deze vergunning kunnen beëindigen en ontvangen het volledige bedrag retour.
“Mooie eerste stappen. Nu van uitstel naar definitief afstel,” aldus De Mos en Meinesz.