Hart voor Den Haag is niet te spreken over de zoveelste miljoenenblunder van de gemeente Den Haag. Door een fout heeft de gemeente Den Haag 4,24 miljoen euro te veel aan subsidies uitgekeerd. (1) Het geld is terechtgekomen bij 66 stichtingen en zeven mensen. 
“Het lijkt wel of de gemeente een abonnement heeft op het foutief strooien met belastinggeld. In 2019 maakte het stadhuis per ongeluk 2,5 miljoen euro te veel over aan 69 Hagenaars met een bijstandsuitkering. En in 2020 werd dubbel uitgekeerd: 300.000 euro aan coronasteun werd teveel overgemaakt aan ondernemers. Je zou denken dat er bij zulke grove fouten een financiële veiligheidspal wordt ingebouwd in de gemeentelijke betalingssystemen. Maar niets blijkt minder waar”, aldus De Mos. 

De gemeente zegt maatregelen te hebben genomen om te voorkomen dat het nog een keer misgaat. “Vind je het heel gek dat Hart voor Den Haag dat na al dat gestuntel niet zo gelooft?”, aldus De Mos. Zijn fractie zal donderdag tijdens de behandeling van de jaarrekening per motie aandringen op een verbeterplan voor wat betreft de financiële huishouding. 

(1) https://www.telegraaf.nl/w/730195018/