Inbreng debat

Voorzitter,

Hart voor Den Haag is blij dat de SP dit volwaardige debat heeft aangevraagd. Want de wijze waarop met de ondernemers in de Kazerne wordt omgesprongen is beneden alle peil. We hebben daar als partij ook apps over gekregen

De wethouder zet ondernemers het mes op keel door ze een wurgcontract te laten tekenen. Als zij in het bedrijfspand gevestigd willen blijven, moeten ze een contract ondertekenen dat op elk moment door de beheerder kan worden beëindigd. Wie het niet ondertekent, moet binnen een maand het pand al verlaten. Je reinste chantage.

En wat heeft sportwethouder Bredemeijer nu ondernomen om voor de bekende Taekwondovereniging Dojo, waar honderden kinderen sporten, een oplossing voor nieuwe huisvesting te vinden? Ik hoor het graag

Dat de situatie voor de ondernemers in de Kazerne tijdelijk is, is al jaren duidelijk. Ooit lag er de opdracht van een oud wethouder om voor ondernemers en andere aanbieders, zoals de teakwandovereeniging, vervangende ruimte te vinden. Maar das war einmal.

De organisatie die het leegstand-beheer voor de gemeente doet, is niet met concrete plannen gekomen om de gebruikers van De Kazerne andere ruimte te bieden. Het verweer dat er ‘veelvuldig mailcontact’ is geweest met de ondernemers is onthutsend en visieloos.

Zolang er geen werk gemaakt wordt van de bouw van geplande woontorens, moeten de gebruikers van De Kazerne gewoon kunnen blijven om zo een positieve bijdrage aan de buurt te leveren.

Gelukkig is er na de nodige media druk ineens wel beweging

De wethouder heeft de ontruiming On hold gezet en gisteren een ‘pas op de plaats’ brief gestuurd. Dat is een begin. Formeel hangt ontruiming nog boven de markt voor ondernemers die niet hebben getekend.

Hoe gaat u nu echt het probleem oplossen en komt u met een oplossing die goed is voor al die mooie initiatieven in De Kazerne? Koester de huidige gebruikers.

Graag helderheid en ook hoe de gebreken worden opgelost, zoals geen internet, geen conciërge, geen vuilcontainer en geen duidelijk aanspreekpunt.