Hart voor Den Haag heft blokkade voor samenwerking op: “Het moet om de stad gaan, niet om de poppetjes” 


Hart voor Den Haag zal bij een nieuw te vormen college geen beroep doen op Richard de Mos en Rachid Guernaoui als wethouders. De partij heft hiermee de blokkade voor samenwerking op. 
“Partijen als D66 en GroenLinks gebruiken de valse beschuldigingen van het OM aan het adres van Guernaoui en mij als voertuig om onze partij – en daarmee ruim 30.000 Hagenaars – uit te sluiten van collegedeelname. Partijen als de VVD en PvdA zeggen niet te willen samenwerken als Guernaoui en ik wethouderskandidaat zijn. Omdat het voor de koers van de stad van cruciaal belang is dat Hart voor Den Haag in het stadsbestuur komt, hebben Rachid en ik besloten om geen wethouderskandidaat te zijn”, aldus De Mos, die stelt dat het proces richting een nieuw college om de stad moet gaan en niet om de poppetjes. 


Hart voor Den Haag roept andere partijen in de gemeenteraad op om gezamenlijk richting het Openbaar Ministerie op te trekken om aan te dringen op een snelle afwikkeling van de zaak. “Dat het OM ons nu al ruim 2,5 jaar laat bungelen is niet alleen een persoonlijk drama voor de betrokkenen, het raakt ook de lokale democratie rechtstreeks in het hart”, aldus De Mos, die gisteren door de nieuwe fractie unaniem als fractievoorzitter werd aangewezen. 


Begin volgende week maakt Hart voor Den Haag kenbaar hoe zij het formatieproces wil leiden.