Raadslid Kraft van Ermel wil onafhankelijk onderzoek werkomstandigheden personeel

Nadat PvdA-wethouder Rabin Baldewsingh een aantal weken geleden lacherig deed over de anonieme brief van het zwembadpersoneel over ernstige misdragingen van sommige bezoekers van het Zuiderparkbad, is de wethouder, onder druk van Groep de Mos, wel overgegaan tot het nemen van veiligheidsmaatregelen. Er wordt een identiteitscontrole ingevoerd voor iedereen van veertien jaar en ouder, voordat toegang tot het zwembad wordt verleend. In nauw overleg met de politie en de medewerkers worden duidelijke grenzen gesteld en bij een overtreding wordt direct passend opgetreden.

Groep de Mos raadslid Lex Kraft van Ermel: “Wij zijn blij dat wij dit voor de vele welwillende bezoekers en voor het zwembadpersoneel voor elkaar hebben gekregen. Tuig van de richel gaat maar lekker thuis bij moeders in de badkuip plonzen, maar komt het Zuiderparkbad niet meer in”.

 

Groep de Mos wil meer

Groep de Mos wil ook dat daders van misdragingen een stadsbrede zwembadontzegging krijgen. Ook wil de partij dat dit geldt voor ettertjes die jonger dan 14 jaar zijn.

“Met een pasjessysteem bij het zwembad kan iedere verveel in de toekomst worden geweigerd, zodat we weer met plezier kunnen zwemmen”, aldus Kraft van Ermel.

 

Ook wil hij een onafhankelijk onderzoek, bijvoorbeeld door de Ombudsman, naar de werkomstandigheden van het zwembadpersoneel.

Kraft van Ermel: “Het ziekteverzuim is enorm hoog. De wethouder geeft ouderdom daarvan de schuld. Wij willen echter precies in kaart hebben hoe dit komt en hoe wij dit kunnen verbeteren”.