Richard de Mos: ‘Zo kan steeds het betaald parkeren spook van stal gehaald worden’! 

Groep de Mos vroeg in augustus of de vele mini-stoepjes in de Vruchtenbuurt (zie foto) en wellicht ook elders in de stad, die nu gekoppeld zijn aan de verkeersdrempels, niet (deels) omgeturnd kunnen worden in extra parkeerplaatsen. Uit de beantwoording van het stadsbestuur (zie bijlage) blijkt dat men dit niet van plan is.

De Mos; “Het stadsbestuur stelt dat die mini-stoepjes zijn bedoeld voor het veilig oversteken van kinderen en minder valide mensen. Dat enkele mini-stoepjes daarvoor gebruikt worden juichen wij van harte toe. Veiligheid boven alles. Maar alleen de Tomatenstraat telt al tientallen van die mini-stoepjes die nooit gebruikt worden. Tel daar een een enorm hoge parkeerdruk bij op. Dan moet het stadsbestuur in ieder geval de bereidheid hebben om te bekijken hoeveel parkeerplaatsen en hoeveel veilige aangegeven veilige oversteekplaatsen men wil realiseren van de grote hoeveelheid doelloos steen dat er nu ligt”.

Volgens Groep de Mos wekt het stadsbestuur nu de indruk dat het beperken van parkeerplaatsen toch vooral te doen is om betaald parkeren te blijven hanteren.