Raadslid Jelle Meinesz: “Met de afsluiting van de Lozerlaan én van de Hubertustunnel zijn wij helemaal in de aap gelogeerd”

Van zondagavond 3 – tot en met vrijdag 15 september 2023 is de Lozerlaan tussen de Erasmusweg en de Escamplaan volledig (!) afgesloten. Raadslid Meinesz vindt het bizar dat de gemeente er nu voor kiest om het asfalt te vernieuwen. “Heel de stad ligt al overhoop. De bereikbaarheid is om te janken. De gemeente vindt dat het asfalt in slechte staat is, dat vind ik een onbegrijpelijke reden. Ik kan zomaar 10 wegen opnoemen die er veel slechter aan toe zijn. De gemeente heeft duidelijk haar prioriteiten niet op orde. Zorg nu gewoon voor een likje verf op de zebrapaden en niet voor dit verkeersinfarct!”

Gelijktijdig uitvoeren, werk met werk

Er had volgens het raadslid best wel gewacht kunnen worden totdat het ongelijkvloerse kruispunt bij de Erasmusweg werd aangelegd en er een begin wordt gemaakt aan de herinrichting van de Wippolderlaan. De gemeente zou veel vaker werkzaamheden gelijktijdig moeten uitvoeren om zo de overlast in de stad fors te beperken, het zogeheten principe van werk met werk.

Hubertustunnel

 Naast de ellende op de Lozerlaan staat op de planning dat de Hubertustunnel voor anderhalf jaar (!) dichtgaat. Deze tunnel is pas 15 jaar geleden geopend en alle installaties in de tunnel zijn aan het einde van hun levensduur. Columnist Sjaak Bral (1) stelde in zijn column over de Hubertustunnel ‘dat de tunnelbuis toch zo ontworpen is dat er per keer één tunnelbuis afgesloten kan worden.’ 

“Hart voor Den Haag deelt die opvatting voor de volle honderd procent. De beleidsmakers op het stadhuis lijken keer op keer op een verkeersinfarct aan te sturen. We kunnen via één tunnelbuis tweerichtingsverkeer laten plaatsvinden, terwijl de andere buis in onderhoud is. Ook moet er gezorgd worden dat deze renovatie tegelijkertijd met de aanleg van het Telderstracé plaats moeten vinden om de periode van overlast aan het verkeer in Den Haag te beperken,” aldus Meinesz die schriftelijke vragen aan de wethouder van verkeer stelt. Zijn collega Carlos Martinez van Andel valt Meinesz bij: “Woensdag staat het debat kunstwerken, waar tunnels onder vallen op de agenda. Ik zal de waanzin van de maandenlange afsluiting van de Hubertustunnel dan ook op de politieke agenda zetten en zal daarbij de meerderheid van de raad op andere gedachten proberen te brengen.” 

  1. https://www.ad.nl/den-haag/er-hangt-een-vreemd-geurtje-aan-de-lange-sluiting-van-de-hubertustunnel-ik-zal-u-verklappen-waarom~a9d347b1/

Lees hier onze schriftelijke vragen