Groep de Mos / Ouderen Partij in de Haagse gemeenteraad is verbaasd dat de uitkomsten van de Armoedemonitor eindelijk hebben geleid tot een ‘wake-up call’ bij vertrekkend wethouder Henk Kool. Deze stelt in het Algemeen Dagblad dat hij twijfelt of het lukt om de kloof tussen arm en rijk in onze stad te verkleinen.

De Mos: “In plaats van de de Haagse wijken ingaan om te zien dat veel mede-Hagenaars aan een vrije val richting armoede bezig zijn, koos Kools PvdA samen met de VVD, D66 en het CDA voor miljoenen verslindende prestigeprojecten zoals de bouwplannen in Scheveningen-Haven, het cultuurpaleis en het topsportcentrum in het Zuiderpark. Het is dan ook extra triest dat deze partijen de dienst blijven uitmaken in onze stad. Dat getuigt van minachting voor de Haagse verkiezingsuitslag”.

Collega en woordvoerder Sociale Zaken Arjen Dubbelaar vult zijn fractievoorzitter bij: “Ruim voor de verkiezingen lieten cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek dramatische cijfers zien: 70.000 mede-Hagenaars (14%) hebben niet genoeg geld om voldoende eten en kleding te kopen of om de huur te betalen. Met de Schilderswijk hebben we de armste wijk van Nederland. De gevestigde partijen haalden hun neus op, Kool zat aan de Pekingeend in China. Wij hebben de Rotterdamwet, een middel waarbij achterstandsgebieden kunnen worden aangepakt, tevergeefs naar voren gebracht. Wij kiezen voor een pakket aan maatregelen voor amoedebestrijding en wij organiseerden een actie om de Voedselbank te ondersteunen. Kool gaf nooit thuis. Zijn opmerkingen in het AD zijn van het gehalte: ‘men dempt de gracht als kalf verdronken is”.