Grote lange buizen teisteren het straatbeeld rondom De La Reyweg. De buizen, die bewoners zogenaamd op een duurzame manier van energie moet voorzien, zijn een doorn in het oog en funest voor de bereikbaarheid rondom De La Reyweg. Vanwege de buizen moesten bomen verdwijnen, het verkeer omrijden en zijn winkels maandenlang niet bereikbaar.  

De buizen van organisatie WarmtelinQ zijn in de toekomst bedoeld om te ‘verduurzamen’, maar de restwarmte is nu afkomstig van fossiele brandstoffen, iets wat haaks staat op de plannen in het klimaatakkoord. Hart voor Den Haag heeft hier eerder tegen gedemonstreerd en ook een petitie aangeboden op het Provinciehuis. ‘Het moet niet zo zijn dat Haagse ondernemers van De La Reyweg hun omzet zien verdampen ten koste van plannen die fossiele brandstoffen bevatten,’ aldus Monique van Stuijvenberg, fractievertegenwoordiger van Hart voor Den Haag. 

Loopbrug
Er is door de bouwer een enorme loopbrug gebouwd, de toren van Babylon is er niets bij. Deze hoge brug staat over de bouwput heen en is, waarschijnlijk vriendelijk, bedoeld om bewoners over het gedeelte van De La Reyweg heen te laten lopen. Alleen is deze brug levensgevaarlijk. Hij is niet alleen hoog, maar van ijzer, als het regent zijn de treden spekglad.  Mensen met een beperking, moeders met kinderwagens of bewoners die naar de markt zijn geweest, kunnen hier met geen mogelijkheid gebruik van maken. Dit betekent dat bewoners honderden meters om moeten lopen. 

Hart voor Den Haag is van mening dat er veel meer en beter rekening gehouden moet worden met de wensen, als de beperkingen van onze inwoners.  

Bereikbaarheid
Ondernemers in de buurt zijn radeloos door de bouwplannen van de Gemeente Den Haag. Vanaf de Terletstraat tot aan het Veluweplein is een rijstrook compleet afgesloten. Richard de Mos vult aan: “Ik ga zeker het stadsbestuur hier vragen over stellen. Het mag toch niet zo zijn dat die smeerpijp ook ervoor gaat zorgen dat er niet meer normaal door de wijk gelopen kan worden en hele stukken straat voor maanden worden afgesloten? Dit zorgt ervoor dat mensen in een isolement komen en dat mag en kan zeker niet gebeuren. Ze zorgen maar voor een toegankelijke oplossing, zeker omdat dit ook voor een langere periode is.  

Lees onze schriftelijke vragen hier