Groep de Mos wil nieuw draagvlakonderzoek: “Woedende ondernemers en bewoners voelen zich niet gehoord”!

Dinsdagavond trok een informatiebijeenkomst in de voormalige Julianakerk aan de Schalk Burgerstraat een stampvolle zaal met woedende bewoners en ondernemers, die nagenoeg allemaal niet op de uitbreiding van betaald parkeren in de omgeving van de Haagse Markt zitten te wachten.

Groep de Mos raadslid Rachid Guernaoui: “Het is lang geleden dat ik zoveel boze mensen bij elkaar heb gezien. Niemand van de aanwezigen was geënquêteerd voor draagvlak voor uitbreiding van betaald parken. Terwijl dat juist één van de speerpunten is voor D66-verkeerswethouder Tom de Bruijn om uitbreiding van betaald over Transvaal en de Schilderswijk uit te rollen. Wij eisen woensdagavond tijdens het debat een nieuw draagvlakonderzoek, waarbij alle betrokken bewoners en ondernemers naar hun mening wordt gevraagd”.

Honderden handtekeningen in ontvangst
Groep de Mos fractievoorzitter Richard de Mos nam honderden handtekeningen in ontvangst tegen de uitbreiding van betaald parkeren.
“Mensen vertelden mij dat zij hun auto buiten de marktdagen om prima kwijt kunnen. Ook in het de eerste twee gratis parkeren in de parkeergarage onder de Haagse Markt zien veel bewoners en ondernemers een oplossing van het parkeerprobleem, evenals het gebruik van deze parkeergarage op dagen dat de markt gesloten is”, aldus De Mos, die het ook ronduit stuitend vindt dat er bij nieuwe regeling geen bezoekersuren bijgekocht kunnen worden. “Door bezoek weg te jagen, werk je eenzaamheid in de hand, zeker in een wijk die tot de meest armlastige wijken van Nederland behoort”!


Woensdagavond is het debat in de Haagse gemeenteraad