Bewoner: “Na twee en een half jaar hebben de kennelijke daders het hazenpad gekozen. Hopelijk zijn wij nu definitief van hun terreur verlost.” 

Bewoners uit seniorencomplex Wilgenburg, gelegen aan de Melis Stokelaan in Haagse Escamp, kregen regelmatig anonieme brieven met de meest walgelijke tekst inclusief een plastic zakje met poep. Na keer op keer tevergeefs geprobeerd te hebben de woningcoorporatie en de gemeente hun verantwordelijkheid te laten nemen, klopten ze vorig jaar bij de grootste partij van de Haagse gemeenteraad Hart voor Den Haag/Groep de Mos aan.

De brieven die een zevental bewoners van de seniorenflat kregen zaten vol beledigende en soms bedreigende teksten. Hierdoor voelden bewoners zich geïntimideerd en kwamen sommigen van hen amper nog naar buiten. De politie en Vestia gaven aanvankelijk aan niets te kunnen betekenen voor de ouderen omdat er te weinig aanknopingspunten waren. De partij heeft recent middels raadsvragen aangedrongen op onmiddellijke actie van het stadsbestuur.
Inmiddels zijn de daders gedwongen verhuisd en hebben de raadsleden Nino Davituliani en Janice Roopram verheugend nieuws van de slachtoffers van poepterreur mogen vernemen: “Wij, de slachtoffers van de ’poep brieven’ terreur  in onze flat, kunnen jullie meedelen dat verdachte daders zijn verhuisd. Mede ook door jullie inzet, o.a. door de kranten artikelen en TV uitzending in te schakelen. Na twee en een half jaar hebben de kennelijke daders het hazenpad gekozen. Hopelijk zijn wij nu definitief van hun terreur verlost.”

Raadslid Nino Davituliani: “Wij zijn blij dat onze inspanningen om de ouderen hun woongenot terug te geven, hun vruchten hebben afgeworpen. Er is weer rust in de tent.” Janice Roopram vult aan: “Het was hartverscheurend om te zien hoe de kwetsbare ouderen te lijden hadden onder de onacceptabele terreur van hun eigen buren. Het heeft even geduurd maar uiteindelijk is het gelukt om dit zeer vervelende  probleem dat zich in het seniorencomplex had gemanifesteerd, op te lossen.”