Raadslid Jelle Meinesz: “Bewoners die tussen de Azaleastraat en de Goudenregenstraat wonen en een auto bezitten zijn behoorlijk benadeeld en hebben veel boetes ontvangen, omdat een afspraak met voormalig wethouder De Bruijn over het hoofd is gezien”

Meerdere bewoners op de Laan van Meerdervoort keken vreemd op toen zij plotseling een rits aan parkeerboetes op de deurmat kregen. Dit omdat zij onvoldoende parkeerbelasting zouden hebben betaald. Dit kwam als donderslag bij heldere hemel, omdat deze mensen altijd keurig betaalden voor hun parkeervergunningen. Ook waren zij niet in kennis gesteld met het feit dat zij nu in een ander parkeervergunningsgebied vallen.

Jelle Meinesz: “Mijn telefoon stond roodgloeiend. Na flink wat onderzoekswerk is gebleken dat er simpelweg een fout is gemaakt bij de gemeente. In het jaar 2014 werd er een vergunningsgebied ingevoerd, waardoor de bewoners zeer slecht hun voertuig kwijt konden en dat terwijl er heel veel plek was bij hen aan de overkant. Men heeft toen een afspraak gemaakt met wethouder Tom De Bruin (D66) en daarbij kregen zij tot ieders tevredenheid toestemming om aan de overkant te parkeren. Deze oplossing heeft tot aan 2022 geen problemen opgeleverd. Door de nieuwe herindeling en samenvoegen van parkeervergunningsgebieden is er volledig voorbijgegaan aan deze afspraak.”

Raadslid Meinesz heeft dit meerdere malen aangekaart bij de wethouder Mulder (VVD), maar die is niet bereid geweest dit op te lossen en daarom heeft Meinesz dit geagendeerd met een tweeminutendebat voor de Commissie Leefomgeving van vandaag. Daar zullen dan ook een aantal bewoners inspreken om hun ongenoegen kenbaar te maken.