Bewoners en ondernemers compleet verrast door uitbreiden betaald parkeren in Schilderswijk en Transvaal

2017-10-27T13:09:12+01:0020 oktober 2017|

De Mos: ‘Dit gaat keihard aankomen bij bewoners en ondernemers’!

Per 1 november aanstaande wijzigen de tijden betaald parkeren in de omgeving van de Haagse Markt. In het gebied dat begrenst wordt door de Steijnlaan, de Heemstraat, Parallelweg, Viaductweg en De La Reyweg wordt het betaald parkeren uitgebreid: maandag tot zaterdag van 9 tot 24 uur en zondag van 18 tot 24 uur. Ondanks een raadsbreed aangenomen motie om voor invoering van betaald parkeren bewoners en ondernemers inspraak te geven, heeft het stadsbestuur de invoering al aangekondigd. De inspraak, aanstaande dinsdag om 17 uur in de Julianakerk aan de Schalk Burgerstraat, is dus een wassen neus.

“Zo ga je niet met bewoners en ondernemers om. Zeker niet als je je beseft dat uitbreiding van betaald parkeren in dit financieel armlastige gebied een directe aanslag op de portemonnee is. Bewoners en ondernemers gaan deze uitbreiding dan ook keihard voelen”, reageert Groep de Mos fractievoorzitter Richard de Mos furieus. “Als zij in betaald parkeren geen oplossing zien om de door het stadsbestuur veronderstelde parkeerdruk op te lossen, moet het besluit tot uitbreiding van betaald parkeren alsnog van tafel worden geveegd. Alleen dan is er sprake van inspraak!”

Groep de Mos roept bewoners en ondernemers op om komende dinsdag in grote getale naar de Julianakerk te komen om te protesteren tégen de uitbreiding van betaald parkeren in de omgeving van de Haagse Markt.

De Mos: “Wij zullen er als Groep de Mos alles aan doen om de stem van de ondernemers en bewoners uit de Schilderswijk en Transvaal te laten horen in het stadhuis, met als doel om de uitbreiding van betaald parkeren de nek om te draaien”.