Geschrokken van bestuurlijke chaos bij ADO Den Haag; grote vraagtekens bij rol bewindvoerders

Groep de Mos is verrast door het vertrek van oud-burgemeester Wim Deetman en Martin Jol als Commissarissen bij ADO Den Haag. Richard de Mos: “De meerderheid van de Raad van Commissarissen is genegeerd, waardoor het onmogelijk wordt om goed toezicht te houden op de club. Als zelfs onze oud-burgemeester Deetman geen einde kan maken aan de bestuurlijke chaos bij ADO-Den Haag, dan is het probleem vele malen groter dan wethouder Tom de Bruijn ons de afgelopen periode heeft verteld.”

Groep de Mos wil zo snel mogelijk in de commissie Samenleving de heer Deetman, de overige commissarissen en de wethouder bevragen. Richard de Mos: ”Het is een slecht voorteken dat er nog steeds geen begroting voor 2017/2018 is vastgesteld! Zonder begroting start onze Haagse trots het seizoen weer met een achterstand op alle andere eredivisie clubs. Groep de Mos wil van wethouder de Bruijn precies weten waarom ADO hierdoor opnieuw in de problemen zit. Ook zet ik vraagtekens bij de rol van de door de Ondernemerskamer aangestelde bewindvoerders. Zij zouden het functioneren van ADO moeten verbeteren, in plaats daarvan lijken ze loopjongens voor China te zijn.”

Wang-Out; met ‘regimechange’ ADO weer in Haagse handen

Groep de Mos wil dat wethouder De Bruijn alles in gang zet om Wang buitenspel te zetten.

Richard de Mos: “We moeten naar een ‘regimechange’, want sinds Wang eigenaar is van ADO is het daar chaos. Het is tijd dat de gemeente Den Haag actie onderneemt om Wang buitenspel te zetten. Wethouder De Bruijn moet terugkomen op zijn goedkeuring aan Wang om de club over te nemen. Hij moet nu uitvoering geven aan ons plan om de club weer in Haags eigendom te krijgen. De club moet worden bestuurd door meerdere Hagenaars met liefde voor de club en eigen financiële middelen.”