Raadslid Ralf Sluijs: “De aantrekkingskracht van deze 80 meter hoge attractie is enorm!”

Het Haagse stadsbestuur gaat onderzoeken of er tijdens de renovatie van het Binnenhof een 80 meter hoge attractietoren geplaatst kan worden. Dat blijkt uit antwoorden van het stadsbestuur op vragen van Hart voor Den Haag/Groep de Mos. Het plan wordt dan onderdeel van een programma om de bezoekersaantallen aan en rond het Binnenhof op peil te houden.

Minimaal net zoveel bezoekers tijdens renovatie

De grootste partij van Den Haag wil dat tijdens de jarenlange renovatie van het Binnenhof een attractietoren wordt geplaatst. Bezoekers kunnen vanuit de toren zowel de werkzaamheden aan het Binnenhof als de rest van de stad goed zien. De Haagse kermisondernemer en oliebollenkoning Jan Vermolen kwam op dit idee en het Haagse stadsbestuur gaat dit nu serieus onderzoeken: “Het college gaat gezamenlijk met het Rijksvastgoedbedrijf, ondernemers en toerisme-experts uit de stad in gesprek om te komen tot een stevig programma om voor, tijdens en na de renovatie periode minimaal net zoveel bezoekers naar het gebied rond het Binnenhof te trekken. De genoemde attractietoren, wordt meegenomen in deze planvorming”, schrijft het college.

Acceptabele investering

Het college wil diverse ideeën ophalen in de stad bij ondernemers, organisaties en belangengroepen. “Doel van het programma is om tegen een acceptabele investering te komen met een pakket aan maatregelen die veel (nationale en internationale) bezoekers naar de stad trekt en naar het gebied rond het Binnenhof in het bijzonder”, aldus het college. Ralf Sluijs is content met de antwoorden. “De investering is minimaal en de aantrekkingskracht van zo’n prachtige toren is enorm. Het is van groot belang voor de winkels en de horeca in onze stad, dat de bezoekersaantallen ook tijdens de renovatie op peil te houden. Het idee voor de Hoftoren is daar onderdeel van en we hopen dat Haagse trekpleisters zoals musea of attractiepark Madurodam in het uiteindelijke totaalpakket worden betrokken!”.