Groep de Mos: “Armoedebestrijdingsplannen van Baldewsingh niet meer dan een schaamlap”!

Richard de Mos: “Uitdelen winterjas laat armen er nog niet warmpjes bij zitten”

Groep de Mos / Ouderen Partij in de Haagse gemeenteraad reageert verbolgen over de wijze van communiceren van PvdA-wethouder Rabin Baldewsingh; die zijn plannen voor armoedebestrijding eerst aan het AD en daarna pas aan de Haagse Raad heeft gepresenteerd. Bovendien is de extra uitgetrokken zeven miljoen slechts een druppel op de gloeiende armoedeplaat; bijna 13% van de Haagse bevolking leeft volgens het rapport Armoedesignalement van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) onder de armoedegrens.

Fractievoorzitter Richard de Mos: “Voorop gesteld dat iedere euro om armoede te bestrijden er één is, moet mij toch van het hart dat bij de Armoedebrief van wethouder Baldewsingh de echte visie om de armoede te bestrijden volledig ontbreekt. Terwijl de PvdA van wethouder Baldewsingh aan de tekentafel zit voor het miljoenenverslindende Spuiforum 2.0, weten 70.000 mede Hagenaars niet hoe zij maandelijks rond moeten komen. Zij hebben te weinig geld voor voeding, kleding of om de huur te betalen. Dat los je niet op met het verstrekken van een winterjas, maar met het lanceren van een lange termijn visie waarbij een streep gaat door peperdure prestigeprojecten”.

Naast het schrappen van het Spuiforum 2.0, zodat er miljoenen vrijvallen om te investeren in de bestrijding van armoede, wil Groep de Mos dat het Ouderenfonds voor financieel zwakke ouderen, wegbezuinigd door het vorige College, volledig in ere wordt hersteld. Daarnaast moet er een socialer beleid komen van de Haagse woningcorporaties om het aantal huisuitzettingen van minima terug te dringen.