Afschaffing eigen bijdrage dagbesteding en begeleiding

2017-12-19T12:56:43+00:0026 september 2017|

Groep de Mos was in september van doorslaggevende betekenis in de Haagse gemeenteraad. Dankzij dé lokale partij werd er een meerderheid gehaald om de eigen bijdrage voor dagbesteding en begeleiding in Den Haag af te schaffen.

“Doordat er een eigen bijdrage gold voor dagbesteding en begeleiding, maken veel mensen geen gebruik van de voorzieningen en kunnen daardoor in een sociaal isolement komen. Juist goede begeleiding en dagbesteding zijn de basis om op eigen benen te kunnen blijven staan. Daarom is het zo goed dat de eigen bijdrage hiervoor wordt afgeschaft”, aldus Groep de Mos raadslid Lex Kraft van Ermel.

Groep de Mosser Van Ermel regelde ook dat er een onderzoek komt naar het feit dat zo weinig mensen gebruik maken van de Haagse collectieve zorgverzekering.

Van Ermel: “Alhoewel veel mensen hier recht op hebben, maakt 40% van de rechthebbenden hier geen gebruik van en dat terwijl een deelnemer zich door deelname kan verzekeren voor andere eigen bijdragen in de WMO. Ik hoop met mijn aangenomen motie te bereiken dat veel meer rechthebbenden gebruik gaan maken van datgeen waar zij recht op hebben en zichzelf hiermee zorgkosten besparen”.