Groep de Mos: Gemeente moet belofte ADO clublogo op tribune nakomen!

Dinsdagavond waren de raadsleden Lex Kraft van Ermel, Richard de Mos en Arjen Dubbelaar van Groep de Mos / Ouderen Partij Den Haag te gast bij de start van het nieuwe voetbalseizoen in het stadion van ADO Den Haag. In de eerste competitiewedstrijd van onze Haagse voetbaltrots ADO Den Haag werd verdiend gelijk gespeeld tegen landskampioen PSV.

Ondanks de mooie avond waren er tot verbazing van de Groep de Mos-fractie helaas nog steeds enkele zaken, welke zij ook al vele jaren gerealiseerd probeert te krijgen (1), zoals bijvoorbeeld een groengele wandelpromenade aan de Donau, pendelbussen tussen halte Forepark en het stadion of het clublogo weer terug op de tribune, nog steeds niet geregeld.

Groep de Mos raadslid Arjen Dubbelaar, “Het lijkt wel of de gemeente de supporters van ADO maar niet serieus wil nemen. Het is nu bijna twee jaar geleden dat ik door enkele supporters bij een ondernemers- bijeenkomst in het stadion werd gewezen op de troosteloze indruk van de tribunestoeltjes en op het ontbreken van de ooievaar op de Haaglanden tribune. In antwoorden op vragen van Groep de Mos aan de gemeente over de stoelen en het clublogo (2), werd onmiskenbaar toegezegd dat het aanzicht van de stoelen op niveau gebracht zou worden en dat het clublogo weer terug op de tribune zou komen. Deze toezeggingen moeten nu direct nagekomen worden!”

Pendelbussen
Veel supporters reizen bij een thuiswedstrijd van ADO Den Haag met het openbaar vervoer en stappen uit de RandstadRail bij halte Forepark. Vanaf de halte Forepark is het dan ongeveer een kwartier lopen naar het stadion. De wandeling van halte Forepark naar het stadion gebeurd nu veelal over het fietspad aan de Donau.

“Van de halte Forepark naar het stadion lopen is voor de meeste gezonde jonge mensen geen probleem, maar er zijn ook genoeg ouderen en mindervalide die graag naar een wedstrijd van ADO willen. Deze mensen kunnen dus nu zonder auto eigenlijk niet naar een wedstrijd komen kijken. Dat vind ik echt jammer en dit zou meer aandacht moeten krijgen van het college. Ook de wandeling over het fietspad heb ik gisteravond zelf gemaakt en dit moet toch eens opgepakt worden door het gemeentebestuur”, aldus raadslid Dubbelaar.

Schriftelijke vragen

Overeenkomstig Artikel 30 van het Reglement van Orde stelt het raadslid Dubbelaar (Groep de Mos / Ouderen Partij) de volgende vragen aan de voorzitter van de Haagse gemeenteraad.

1) Bent u bekend met de schriftelijke vragen die Groep de Mos eerder heeft gesteld over de tribunestoelen in het stadion van ADO Den Haag? (1)

2) Wanneer gaat u de onmiskenbare toezeggingen in deze antwoorden daadwerkelijk uitvoeren?

3) Waarom is er na ruim 1,5 jaar nog niks gedaan met de toezegging om het aanzicht van de stoelen in het stadion weer op niveau te brengen?

4) Waarom is er na ruim 1,5 jaar nog niks gedaan met de toezegging om het club logo weer op de tribune terug te brengen?

5) Zijn er mogelijkheden om het vervangen van de tribunestoelen eerder dan 2017 te laten plaatsvinden? Bijvoorbeeld in de zomer van 2016, zodat onze Haagse voetbaltrots het competitieseizoen 2016/2017 met een fris opgeknapt stadion kan beginnen. Zo nee, waarom niet?

6) Hoeveel stoeltjes zijn er na het WK hockey vervangen? Zie uw antwoord op vraag 8 in RIS268565.

7) Op welke manier heeft de ADO-supporters nu achteraf mee kunnen profiteren van het WK-hockey?

8) Kunt u duiden waarom er geen voetpad ligt aan de Donau tussen de halte van RandstadRail en het stadion? Wat gaat u hier aan doen?

9) Hoe beoordeelt het college de toegankelijkheid van het stadion van ADO Den Haag voor ouderen en mindervaliden die met het openbaar vervoer willen komen? Deelt u de mening van Groep de Mos dat dit verbetert kan worden? Zo nee, waarom niet?

10) Waarom worden er geen pendelbussen ingezet op wedstrijd dagen tussen de halte Forepark en het stadion?

(1) Schriftelijke Vragen Groep de Mos – Open sollicitatie wethouder zinloos, ADO-mascotte Storky onvervangbaar (RIS260942) – http://www.denhaag.nl/home/bewoners/gemeente/document/Open-sollicitatie-wethouder-zinloos-ADOmascotte-Storky-onvervangbaar-Groep-de-Mos.htm

(2) Schriftelijke Vragen Groep de Mos – De ooievaar moet terug op ADO-tribune (RIS268565 ) – http://www.denhaag.nl/home/bewoners/gemeente/document/De-ooievaar-moet-terug-op-ADOtribune-Groep-de-Mos.htm