Ralf Sluijs: “Dit lijkt pure willekeur. Het is net wie je treft bij de welstand en hoe hun pet staat.”
De eigenaren van restaurant Di Sopra in de Scheveningse haven lopen bij de gemeente tegen bureaucratische muren op in hun pogingen een glazen afscheiding op hun terras te realiseren.
Hart voor Den Haag/Groep de Mos springt in de bres en stelt raadsvragen.
Ondernemertje pesten
“Zijn we nou ondernemertje aan het pesten of zorgen we dat Den Haag economisch een topstad wordt?”, vragen uitbaters Eddie Kolenbrander en Mario van Dijk zich af. Onderbuurman ‘de Dagvisser’ heeft wel een uitschuifbare glazen wand tegen de wind, maar Di Sopra krijgt al twee jaar lang geen toestemming van de welstandscommissie van de gemeente. Als reden wordt aangevoerd dat het ontwerp niet teveel mag afwijken van de andere paviljoens. “Bij het onderste rijtje restaurants lijkt helemaal niks op elkaar. De ene heeft houten banken, de ander een glazen pui. Bovendien zijn alle nieuwe huizen en horecazaken die de afgelopen jaren zijn gebouwd in de haven van glas. Daar past deze glazen afscheiding juist perfect bij”, zegt Van Dijk.
Willekeur
Raadslid Ralf Sluijs: “Dit lijkt pure willekeur. Het is net wie je treft bij de welstand en hoe hun pet staat. Hoe het dan wel moet? Dat wordt niet uitgelegd en dat vind ik onbegrijpelijk! Er blijft onderhand geen tijd meer over om te ondernemen. Ondernemers lopen volledig vast in een woud van regels. Daarom moet er snel een vast aanspreekpunt komen voor vergunningen, zoals ook in het coalitieakkoord staat”.
Lees hier onze schriftelijke vragen