De Mos wil opheldering over sluiten parkeergarage Prins Hendrikstraat

Groep de Mos in de Haagse gemeenteraad wil opheldering over de dreigende sloop van de parkeergarage in de Prins Hendrikstraat, gelegen in het ZeeheldenKwartier. Huurders van parkeerplaatsen aldaar hebben te horen gekregen dat uiterlijk op 7 januari jongstleden de garage ontruimd moest zijn. Navraag leert dat er een omgevingsvergunning is aangevraagd voor de Prins Hendrikstraat 59 voor het realiseren van zestig appartementen op de plek van de parkeergarage. Kort en goed: het ZeeheldenKwartier levert hierbij bijna 200 parkeerplaatsen in!

Groep de Mos fractievoorzitter Richard de Mos: “Het ZeeheldenKwartier heeft al te kampen met verdichting en een enorme parkeerdruk. Daar waar de gemeente, vanwege de parkeerdruk, terrasvakken aan ondernemers steevast weigert, lijkt  het wel doodleuk toe te staan dat er een parkeergarage, met ruimte voor 207 auto’s, aan de buurt wordt onttrokken. Onacceptabel!’

Groep de Mos wil weten of de verleende vergunning voor de appartementen wel past binnen het bestemmingsplan voor de wijk en of er is voldaan aan de gestelde parkeernormen.

‘Parkeerplaatsen die verloren dreigen te gaan moeten gecompenseerd worden’, aldus De Mos.

Schriftelijke vragen

Lees hier onze schriftelijke vragen.