Fractievertegenwoordiger Mario van der Beek: ‘Omhoogkomende tegels levensgevaarlijk’

Groep de Mos / Ouderen Partij zal zich morgen, bij de commissievergadering Kadernota Straten, Wegen en Lanen, hard maken voor een snelle verbetering van slecht onderhouden straten.

Fractievertegenwoordiger Mario van der Beek: “We krijgen uit ondermeer de gebieden Escamp, Loosduinen, Segbroek en Westeinde klachten dat stoepen enorm verzakken of juist door wortels van bomen naar boven opgedrukt worden, hetgeen leidt tot gevaarlijke situaties, vooral voor mensen die slecht ter been zijn. Wij eisen dat deze slecht onderhouden straten, op aangeven van onder andere bewonersorganisaties en buurtinterventie teams, snel worden aangepakt. Wat ons betreft wordt daar direct de slechte markering van mening zebrapad bij meegenomen”.

Tijdens het debat zal Groep de Mos ook pleiten voor een snelle aanpak van de in zeer slechte staat verkerende kademurenin het centrum.
“Ik wil weten hoe het kan dat de gemeente in de veronderstelling was dat de kademuren tip top in orde zijn, terwijl de praktijk anders uitwijst. Hoe goed worden deze muren dan door de gemeente gecontroleerd en hoe serieus neemt de gemeente daarbij de veiligheid van onze inwoners? Maar bovenal, wanneer gaat de gemeente aan de slag om deze muren aan te pakken?”, aldus Van der Beek.

Eindelijk duidelijkheid Laan van Meerdervoort

Naast de vele zorgen over de veiligheid van de Haagse straten, wil Groep de Mos nu ook eindelijk eens duidelijkheid over de bomen van de Laan van Meerdervoort.

Van der Beek: “Wethouder Tom de Bruijn (D66) kondigde in december aan om in januari met een standpunt te komen inzake het wel of niet kappen van de bomen aan deze statige laan. Ik zou nu eindelijk wel eens willen weten of het college gestand doet aan haar belofte aan de Vruchtenbuurt om de bomen te laten staan of dat hier weer verkiezingsbelofte gebroken gaat worden”.