Overeenkomstig artikel 30 van het Reglement van orde stelt het raadslid René Oudshoorn (Hart voor Den Haag/Groep de Mos) vragen aan de voorzitter van de Haagse gemeenteraad.

Hart voor Den Haag/Groep de Mos ontvangt veel klachten over de zogenaamde grasaren op de hondenuitlaatplekken in Den Haag. Hoog gras is voor honden heerlijk om doorheen te banjeren. Maar hoog, wild gras bevat grasaren en deze vervelende kruipers kunnen nare ontstekingen veroorzaken bij honden.  Grasaren bestaan uit zaden en een soort weerhaakjes. Als een hond in het hoge gras loopt en speelt, breken de grasaren van het gras af en hechten zich vast aan de hond. In het beste geval blijft de aar gewoon op de vacht hangen, maar ze kunnen ook diep in de huid dringen. In de oren, tussen de tenen, in de wang, in het oog en zelfs in de neus, grasaren ‘kruipen’ steeds dieper in de huid. Vanaf de maand juni tot en met de maand augustus is het risico het grootst.

1) Is het college bekend met de gezondheidsrisico’s voor honden door de grasaren op de hondenuitlaatplekken?

 

2) Is uw college, gelet op deze gezondheidsrisico’s, bereid deze hondenuitlaatplekken regelmatig(er) te maaien in de periode juni t/m augustus? Zo nee?

 

René Oudshoorn

Hart voor Den Haag / Groep de Mos