Overeenkomstig artikel 30 van het Reglement van orde stelt het raadslid Richard de Mos (Hart voor Den Haag/Groep de Mos) vragen aan de voorzitter van de Haagse gemeenteraad.

1) Is het college bekend met de volgende berichten ‘ADO Den Haag kiest weer voor echt gras'(1), ‘De Mos wil verbroedering en verbinding via sport’ (2), ‘Internationaal jeugdtoernooi van ADO komt terug naar Den Haag’ (3), ‘Masterplan Feyenoord City enorme impuls voor Rotterdam-Zuid’ (4), ‘100.000 woningen tegen huizentekort’ (5) en ‘Miljoenen voor Den Haag Zuidwest’ (6)?

ADO Den Haag heeft aangegeven om het seizoen 2020 / 2021 in het Car Jeans Stadion weer op natuurgras te willen gaan spelen. Om het natuurgras in het stadion te sparen moet de club op zoek naar een nieuw training accommodatie.

2) Kunt het college duiden wat de laatste ontwikkelingen zijn? De gemeente Den Haag is immers eigenaar van het stadion.

3) Met de terugkeer van de trainingsfaciliteiten van het eerste elftal van ADO Den Haag zouden we een extra impuls kunnen geven aan Het Zuiderpark, waar de jeugdopleiding van ADO al zit, waar we de Sportcampus hebben en waar we het Sportkwartier aan het ontwikkelen zijn. Naar voorbeeld van Rotterdam zouden we met onze trots, ADO Den Haag, ADO-City kunnen creëren in het roemruchte Zuiderpark. Heeft u de bereidheid om het creeren van ADO-City te onderzoeken en met ADO Den Haag en andere stakeholders van Het Zuiderpark te bespreken? Zo neen, waarom niet?

 

(1) https://nos.nl/artikel/2267482-ado-den-haag-kiest-weer-voor-echt-gras.html
(2) https://www.ad.nl/den-haag/de-mos-wil-verbroedering-en-verbinding-via-sport~af90226a/
(3)  https://www.ad.nl/den-haag/internationaal-jeugdtoernooi-van-ado-komt-terug-naar-den-haag~ac1c95b9/
(4) https://www.feyenoord-city.nl/actueel/masterplan-feyenoord-city-enorme-impuls-voor-rotterdam-zuid/
(5) https://www.omroepwest.nl/nieuws/3851696/100-000-extra-woningen-tegen-huizentekort
(6) https://www.omroepwest.nl/nieuws/3725135/Miljoenen-voor-Den-Haag-Zuidwest