Partij van De Mos groeit naar 11 zetels en heeft enorm groeipotentieel

In opdracht van Hart voor Den Haag heeft Peil.nlvan Maurice de Hond op 5 en 6 mei jongstleden een steekproefonderzoek uitgevoerd naar de politieke/electorale situatie in Den Haag.

Op de vraag of men vindt dat er één of meer vertegenwoordigers van Hart voor Den Haag, na de zo duidelijke uitspraak van de rechter (volledige vrijspraak op alle punten), in het college zou moeten worden opgenomen, antwoord 64% met ‘ja’.

“Dat bijna twee derde van de Haagse inwoners ons terug wil in het college ervaren wij als een enorme steun in de rug”, aldus Hart voor Den Haag partijleider Richard de Mos, die voor donderdag een raadsdebat heeft aangevraagd over het klip en klare vonnis van de rechters. “De huidige coalitie, waarvan drie partijen Hart voor Den Haag op oneigenlijke gronden hebben uitgesloten van coalitiedeelname, kan niet langer wegkijken. Zeker niet als het college stelt het belangrijk te vinden om het zo broze vertrouwen in de politiek te herstellen. Als zij dat herstel van het vertrouwen bij de kiezer echt belangrijk vinden, dan neemt het meer dan 30.000 kiezers eindelijk serieus en laat het Hart voor Den Haag, als grootste partij van de Hofstad, als de wiedeweerga toe in het college.”

Als er nu verkiezingen zouden zijn zou Hart voor Den Haag met 11 zetels veruit de grootste partij van de stad worden. Daarbij heeft de partij van De Mos een enorm groeipotentieel. Van degenen die niet Hart voor Den Haag stemmen geeft nog eens 8% aan te overwegen om voor die partij te kiezen. In totaal geeft 30% van de kiezers in Den Haag Hart voor Den Haag een kans. Als die allemaal Hart voor Den Haag zouden stemmen, dan gaat het om in totaal 15 zetels.

Waardering Ombudspolitiek

De waardering voor de Ombudspolitiek is groot. Ook onder stemmers van andere partijen, die in ruime mate zeggen dat Ombudspolitiek ‘goed klinkt’ of zeggen er helemaal ‘achter staan’. Het huidige college krijgt met een gemiddelde van een 4,3 een beduidend lager rapportcijfer. Het overgrote deel (70%) van de kiezers vindt dat het Openbaar Ministerie het voorlopig Hoger Beroep niet moet doorzetten.

Bekendheid De Mos is enorm gestegen

59% van de inwoners van Den Haag zijn goed bekend met Richard de Mos en manier waarop hij politiek bedrijft. 36% geeft aan een beetje met hem bekend te zijn. 5% kent hem niet.

Bekijk het gehele onderzoek hier