16 juli 2019 Beantwoording Schriftelijke vragen stop hardrijdend verkeer op de helling

Het is de bewoners van de Kalhuisplaats op Scheveningen al tijden een doorn in het oog, op de helling naar de boulevard tussen de Keizerstraat en het monument van het Visservrouwtje rijden auto’s die daar niet mogen rijden, racen fietsers, scooters, brommers en zelfs skaters met een noodgang de helling af.

Vanaf de boulevard zijn paaltjes (Hagenaartjes) verwijderd, zo is de Kalhuisplaats voor hulpdiensten toegankelijk maar regelmatig duiken automobilisten in de doorgang om de file op de boulevard te omzeilen. Dit levert gevaarlijke situaties op.

1) Is het u bekend dat er op de boulevard ter hoogte van de Kalhuisplaats Hagenaartjes zijn verwijderd waardoor auto’s over de als voetgangerszone ingerichte helling richting Keizerstraat rijden?​

2) Fietsers, scooters, brommers en zelfs skaters razen de helling af, er zijn al voetgangers aangereden, bent u bereid snelheidsbeperkende maatregelen op de helling te treffen om erger te voorkomen?

3) Automobilisten rijden vanaf de Zeekant ook de Helling op (wat niet is toegestaan), wat kunt u doen om deze illegale doorsteek af te sluiten?

René Oudshoorn
Hart voor Den Haag/Groep de Mos