1). Bent u bekend met het feit dat Zandvoort vanaf 2020 de Grand Prix Formule 1 van Nederland gaat huisvesten? (*)

2). Deelt u onze mening dat, na het toekennen van Zandvoort als Formule 1-locatie en de populariteit van Max Verstappen, de Formule 1-sport in Nederland weer springlevend is?

3). In 2020 gaat de Rotterdamsebaan open. Bent u het met Hart voor Den Haag/Groep de Mos eens dat een Formule 1-demo een passende opening zou zijn voor deze nieuwe weg? Zo nee, waarom niet?

4). Bent u bereid om, passend bij de ambitie om meer toeristen naar Den Haag te halen, te onderzoeken hoe een editie van een Formule 1-Demo naar Den Haag kan worden gehaald? Zo ja, wilt u de raad hierover informeren over dit mooie evenement en eventueel nadenken over (zakelijke) partners? Zo nee, waarom niet?

5). Bent u bereid om in gesprek te gaan met relevante, betrokken partijen en potentiële partners (zoals bijvoorbeeld Red Bull) om te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om Formule 1-demo’s naar Den Haag te halen, tenminste voor de periode waarin er Formule 1 races in Nederland plaatsvinden? Zo nee, waarom niet?

(*) https://www.google.nl/amp/s/amp.nos.nl/artikel/2284547-formule-1-grand-prix-van-nederland-komende-drie-jaar-op-zandvoort.html

 

Damiën Zeller & Ralf Sluijs

Hart voor Den Haag/Groep de Mos