Bent u bekend met het feit dat Den Haag een aantal jaren lang een modeweek heeft gehad in de vorm van ‘Residence de la Mode’?

1). Tijdens dit evenement werd zelfs de grootste modeaward van Nederland uitgereikt en kreeg Den Haag ‘mode-ambassadeurs’. Bent u het met Hart voor Den Haag/Groep de Mos eens dat het zonde is dat we een dergelijk evenement niet meer in onze stad hebben? Zo nee, waarom niet?

2). De Haagse modeontwerper Allan Vos heeft de ambitie om weer een Haagse modeweek op te zetten. De modeweek moet een podium bieden voor studenten van de Mondriaan School voor Mode en de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunst tot aan gevestigde grote ontwerpers. Bent u het met Hart voor Den Haag / Groep de Mos eens dat het wenselijk is om de studenten van deze MBO en HBO opleidingen een belangrijk podium te bieden, en ze daarmee klaar te stomen voor een carrière in de modebranche? Zo nee, waarom niet?

3). De banen in de mode liggen niet voor het oprapen in Den Haag. Bent u het met Hart voor Den Haag/Groep de Mos eens dat een modeweek een belangrijke impuls kan zijn voor het modeprofiel van Den Haag en daarmee voor de kansen op een baan van de modestudenten? Zo nee, waarom niet?

4). De organisatie van de populaire ShoppingNight Den Haag heeft al aangeven een samenwerking wel te zien zitten. Bent u het met Hart voor Den Haag / Groep de Mos eens dat beide partijen elkaar, de mode en de Haagse detailhandel kunnen versterken? Zo nee, waarom niet?

5). Bent u het met Hart voor Den Haag / Groep de Mos eens dat een Haagse modeweek goed past in de kwaliteitsevenementen die het college graag in Den Haag wil hebben? Zo nee, waarom niet?

6). Shows in de zalen van Escher, voormalige Hoge Raad, voormalige Amerikaanse ambassade en een catwalk op het Lange Voorhout. Het Gemeentemuseum profileert zich bovendien als het beste museum van Noord-West Europa op het gebied van mode en couture. Bent u het met Hart voor Den Haag / Groep de Mos eens dat het Museumkwartier een geschikte plek zou zijn voor een Haagse modeweek? Zo nee, waarom niet?

7). Bent u bereid om in gesprek te gaan met ondermeer Allan Vos, de organisatie van ShoppingNight het Museumkwartier en andere partners en  te onderzoeken op welke wijze de gemeente zou kunnen bijdragen aan het realiseren van een Haagse modeweek? Zo nee, waarom niet?

Ralf Sluijs
Hart voor Den Haag/Groep de Mos